Насловна Најновије На Јахорини за викенд турнир уз учешће “гејмера“ из више од 20...

На Јахорини за викенд турнир уз учешће “гејмера“ из више од 20 земаља

28
0

Турнир у електронском спорту „Нејшнс кап бај ЕАЛ“ (NATIONS CUP BY EAL), окупиће у наредна два дана на Јахорини такмичаре из више од 20 земаља, који ће се борити за титулу шампиона и наградни фонд од 5.000 евра.

Предсједник Е-спорт федерације БиХ Горан Кузмић, рекао је да ће турнир, чији је покровитељ Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика, окупити такмичаре из Србије, Пољске, Словеније, Турске, Хрватске и других земаља.

„Такмичење у планетарно популарној видео-игри /ЕА ФЦ24/ обећава одличну спортску атмосферу, игра се у формату динамичних фудбалских мечева кроз групни и елиминациони сегмент“, рекао је Кузмић и навео да турнир организује Е-спорт савез Републике Српске и Е-спорт савез БиХ, уз подршку Европске е-спорт федерације /ЕЕФ/.

Према његовим ријечима, Јахорина као олимпијска планина била је логичан избор за одржавање првог „Нејшн’с купа“, којим се жели показати потенцијал е-спорт такмичења и гејминга.

„Индустрија нуди могућности за развој каријера, привлачење туриста, отвара врата инвестицијама, али за све је потребан стратешки приступ развоју“, рекао је Кузмић.

Он је навео да турнир представља више од обичног такмичења, те да се нада да ће бити прекретница за развој спорта у региону, саопштено је из регионалне „Е-Адријатик лиге“.

Кузмић наводи да ће атрактивност за публику бити осигурана, будући да турнир комбинује најбоље елементе е-спорта – највиши ниво такмичења, уз фер-плеј и фокус на спортски дух, те систем мечева који чини сваки тренутак битним.

„Све то у комбинацији са одличном локацијом, публици ће омогућити да ужива и осјети прави набој и адреналин спортског догађаја“, нагласио је Кузмић.

Турниру ће присуствовати народни посланик Дамјан Шкипина као изасланик предсједника Републике Српске.

Такмичарски дио турнира почиње у сутра у 10.00, док је свечано отварање планирано у 18.00 часова.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСутра обиљежавање крсне славе општине Вишеград
Сљедећи текстФилипо: Нова резолуција лудост, Европа призива отворени рат са Русијом