Насловна Најновије Првог дана јесени претежно сунчано

Првог дана јесени претежно сунчано

39
0

У Републици Српској данас ће, првог дана јесени, бити претежно сунчано уз умјерену облачност и максималну температуру ваздуха од 22 до 26 степени Целзијусових, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха износиће од седам до 11, на југу до 14, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

У ноћи на понедјељак услиједиће пораст облачности, која ће се премјештати од југа Крајине ка сјеверу и сјевероистоку, али ће и даље бити суво.

У понедјељак, 23. септембра, биће претежно облачно уз сунчане периоде. Облачност ће се током дана и према вечери премјештати од југа ка сјеверу и истоку и условити кишу или пљусак са грмљавином, прво у Херецеговини, гдје ће дувати и умјерен, на моменте и појачан југо.

Минимална температура ваздуха у понедјељак ће износити од седам до 11, у вишим предјелима од четири степена Целзијусова, а максимална од 22 до 28.

Током ноћи и јутра на уторак, 24. септембар, падавине се очекују и у Крајини и на истоку.

Тог дана биће промјенљиво облачно и вјетровито, повремено са кишом и пљусковима са грмљавином. Падавине ће се премјештати од југа и запада ка сјеверу и истоку. Јаче падавине очекују се на југу и западу, а пљускови и обилније падавине у Херцеговини.

На истоку ће бити слабе и повремене кише, а нове падавине на југу Крајине и на југу Херцеговине очекују се у ноћи и у сриједу ујутро, 25. септембра.

Минимална температура у уторак биће од 10 до 16, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових, а максимална од 21 на југозападу до 28 на сјевероистоку.

У сриједу ће у првом дијелу дана бити претежно облачно уз премјештање падавинске зоне од југа ка сјеверу и истоку, а сунчаније на западу. Од средине дана преовладаваће сунчано уз пролазну облачност, локално у Херцеговини и на истоку могућа је пролазна киша.

Минимална температура ваздуха износиће од 10 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових, а максимална од 20 на југу до 26 степени на сјеверозападу.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстДанас стиже јесен
Сљедећи текстУ Источном Сарајеву „Лут фест 2024“