Насловна Најновије У Београду свечано отворена нова главна аутобуска станица

У Београду свечано отворена нова главна аутобуска станица

62
0

Градоначелник Београда Александар Шапић, данас је свечано отворио нову главну аутобуску станицу у Београду, која се налази у новобеоградском блоку 42, на простору преко пута некадашње бувље пијаце.

Шапић је најавио да ће први аутобуси са нове станице у центру Београда, кренути од недјеље, 29. септембра, када ће бити затворена стара аутобуска станица, која је на том мјесту била 58 година.

Šapić: Autobusi na novoj autobuskoj stanici u Beogradu od januara 2024.  godine

Он је оцијенио да пребацивање аутобуске станице, упркос разним причама, неће изазвати проблеме у саобраћају, већ ће доћи до растерећења и смањена гужви.

Истовремено, додао је Шапић, створиће се услови за даље саобраћајне и инфраструктурне радове, чијим завршетком град по много чему неће бити ни налик ономе што је данас.

Otvorena nova autobuska stanica u Beogradu | Biznis.rs

Говорећи о критикама да се нова аутобуска станица отвара прије потпуног завршетка нове станичне зграде, Шапић је рекао да путницима ни у садашњој привременој станичној згради ништа неће недостајати.

„Нови објекат ће бити далеко пространији и комфорнији, али и овај може да задовољи потребе путника. Неке ствари нисмо могли да урадимо истовремено, а по нама је био приоритет да пребацимо аутобуски саобраћај, јер станица у Железничкој улици више није условна“, објаснио је Шапић.

Посљедњи аутобус, који вози до Љубљане, са старе станице биће испраћен у недјељу у 0.50 часова, а у 3.50 часова креће први аутобус са станице на Новом Београду ка Новом Саду.

DANAS SVEČANO OTVARANJE! Nova autobuska stanica u Bloku 42 na Novom Beogradu  počinje sa radom (VIDEO)

Нова станица простире се на 31.000 метара квадратних и имаће 65 перона – 12 долазних 53 одлазна и паркинг са 186 мјеста, од којих је 89 намијењено путницима у доласку, а 97 за путнике у одласку.

У току је изградња станичне зграде на 27.000 метара квадратних, а до завршетка радова користиће се привремени објекат са основним садржајима – анекс од 1.200 метара квадратних, који је оспособљен за несметано функционисање станице.

Путницима ће на располагању бити шалтери на којима ће моћи да купе карте, а моћи ће и да набаве онлајн.

Nova autobuska stanica počinje sa radom u januaru

До нове аутобуске станице путници могу да дођу сопственим превозом, али и трамвајем, градским аутобусом или „БГ возом“.

У непосредној близини стају трамваји седам, девет и 11 и аутобуси на линијама 85, 89, 94, 95, 600, Е6, 60, 60л, 67, 93 и еко један.

ИЗВОРсрна, фото 192.rs
Претходни текстУ поноћ почиње предизборна тишина у Подгорици и Котору
Сљедећи текстУхапшено лице са Сокоца због сумње да је бацило бомбу у двориште куће