Насловна Најновије У понедјељак почиње изградња Градске куће, трга и спомен обиљежја Патријарху Павлу...

У понедјељак почиње изградња Градске куће, трга и спомен обиљежја Патријарху Павлу у Сокоцу

73
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица потписао је данас Уговор о набавци радова за изградњу Градске куће, трга и спомен обиљежја са директором компаније Грађење д.о.о. Источно Сарајево Зораном Попићем који је овлашћени представник групе понуђача Баупартнер д.о.о. Лукавац, АД Романија Путеви Соколац, и Тектон д.о.о. Бања Лука.

Уговорна вриједност радова из предметне набавке овог уговора са ПДВ-ом износи 5.424.804,13 КМ.

Инвеститор је општина Соколац, а пројекат финансирају Влада Републике Србије, Влада Републике Српске, Град Београд и Општина Соколац.

Начелник Бјелица изразио је задовољство што је тендер био успјешан и што је компанија са којом дуго сарађује носилац овог круцијалног пројекта за Соколац, Источно Сарајево и овај дио Републике Српске.

“Градска кућа је од круцијалне важности за културу сјећања, она се уклапа у национални план и програм предсједника Вучића и предсједника Додика. Они су овај пројекат ставили на прво мјесто на листи пројеката обје владе. Морам да се захвалим и премијеру Вучевићу и министрима у Влади Републике Србије који су препознали и подржали важност Градске куће. Наравно ту је и градоначечник нашег главног града господин Александар Шапић који је са господином Чучковићем посјетио Соколац, потом организовао посјету мене и мог тима Београду, а потом уплатио средства за наш пројекат. Ова сарадња обухвата и обнову Центра за културу Перо Косорић за коју такође имамо комплетну документацију” – истакао је Бјелица.

Пројектанти овог здања су Пројектни студио Мотика, Пин д.о.о., Елко д.о.о., Гријањеинвест д.о.о. и Анадис д.о.о.

Надзор врши Републичка дирекција за обнову и изградњу, а рок за извођење радова је 36 мјесеци од увођења у посао.

ИЗВОРОпштина Соколац
Претходни текстПриказани филмови Миодрага Таране (Видео)
Сљедећи текстДодјелом фестивалских награда, завршен 25. “Лут фест“ (Видео)