Насловна Најновије WADA тражи двије године суспензије за Синера

WADA тражи двије године суспензије за Синера

44
0
Јаник Синер

Свјетска антидопинг агенција /WADA/ саопштила је да је поднијела жалбу Суду за спортску арбитражу /CAS/ и затражила суспензију за италијанског тенисера Јаника Синера, на период између 12 и 24 мјесеца.

„Свјетска антидопинг агенција /WADA/ потврђује да је у четвртак, 26. септембра, уложила жалбу Суду за спортску арбитражу /CAS/ у случају италијанског тенисера Јаника Синера, којег је независни суд Међународне агенције за интегритет тениса /ITIA/ прогласио за особу која не сноси кривицу или нема немара, јер је два пута у марту 2024. године био позитиван на клостебол, забрањену супстанцу.

У саопштењу се наводи да WADA сматра, да налаз „без грешке или немара“ није био тачан према важећим правилима.

„WADA тражи период забране од једне до двије године. WADA не тражи дисквалификацију било каквих резултата, осим оних које је већ наметнуо првостепени трибунал“, наводи се у саопштењу.

Такође, с обзиром на то да је ова ствар сада на чекању пред CAS-ом, WADA неће давати никакве додатне коментаре у овом тренутку.

Синер је у марту 2024. године два пута тестиран позитивно на клостебол, забрањену супстанцу, послије чега га је, пред почетак отвореног првенства у САД-y, Ју-ес опена, независни суд Међународне агенције за интегритет у тенису /ITIA/ прогласио за особу „која није крива, ни непажљива“.

Потом је кажњен само одузимањем бодова освојених на Индијан Велсу, током кога је и био тестиран позитивно.

Након тога се вратио на терен и освојио Ју-ес опен. Олимпијске игре је пропустио због „повреде“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
Претходни текстДодик: Ватерполо репрезентација Србије потврђује њен спортски међународни углед
Сљедећи текстПрви полумаратон у Требињу окупио 350 учесника из региона