Насловна Најновије Цвијановићева отворила изложбу посвећену Милану Јелићу

Цвијановићева отворила изложбу посвећену Милану Јелићу

33
0

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић отворила је данас изложбу докумената, предмета и фотографија некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића, у Музеју Републике Српске у Бањалуци.

Цвијановићева је истакла да Република Српска увијек памти и памтиће људе који су дали допринос њеном развоју, те да јој је част да отвори изложбу, нарочито што је Јелића познавала.

Она је нагласила да је Јелић био велики човјек, спортски радник, привредник, али и да је био и на располагању свом народу у чему се огледала његова величина.

Према њеним ријечима, то раде људи који су везани за своју земљу, а Јелић је био такав, али и човјек који је гледао у будућност.

„Вољели бисмо да је дуже поживио да види како се Републикла Српска развила“, рекла је Цвијановићева.

Izložba o Milanu Jeliću u Muzeju Republike Srpske - Glas Srpske

Аутор изложбе која је посвећена Јелићевом животном путу и раду је Остоја Рајилић, историчар и виши кустос за историју Републике Српске.

На изложби „Предсједник проф. др Милан Јелић 1956-2007“, организованој поводом 17 година од Јелићеве смрти, присутни су супруга и син покојног Јелића, званице из политичког, културног и друштвеног живота.

Јелић је преминуо 30. септембра 2007. у Модричи од посљедица срчаног удара у 51. години.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Јелић је био један од нас који смо поставили темеље политике спречавања преноса надлежности
Сљедећи текстБесплатан курс италијанског језика почиње 9. октобра у МБ Источно Сарајево