Насловна Најновије Кнежевић: Дисциплински поступак против кадета ОС БиХ који је одбио да се...

Кнежевић: Дисциплински поступак против кадета ОС БиХ који је одбио да се рукује са аустријском министарком

214
0

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-мајор Гојко Кнежевић изјавио је да ће покренути дисциплински поступак против лица које је на Терезијанској војној академији у Аустрији изазвало инцидент, без обзира на пријем у професионалну војну службу.

Кнежевић је истакао да би то било далеко ефектније да је урађено одмах након инцидента, док се ово лице налазило у категорији кадета.

Он је потврдио да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, без консултација са својим замјеницима, потписао уговор са кадетом који је одбио да се рукује са министром одбране Аустрије Клаудијом Танер јер је жена.

Кнежевић је раније изјавио да са овим кадетом не би требало да буде потписан уговор о професионалној војној служби, јер са таквим његовим ставовима тешко може функционисати у мултиетничкој средини, а до проблема би дошло и када је ријеч о родној равноправност због његовог приступа према женама.

На Терезијанској војној академији у Аустрији у уторак, 1. октобра, током свечаности пријема нових официра у аустријске оружане снаге, бошњачки официр Бењамин Фукеља је одбио да се рукује са Танеровом јер је жена, а овај чин је оправдао вјерским увјерењима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ петак облачно с кишом
Сљедећи текстБесплатне мамографске прегледе 12. октобра