Насловна Најновије Тродневна жалост у Јабланици због страдалих у поплавама

Тродневна жалост у Јабланици због страдалих у поплавама

34
0

У општини Јабланица проглашена је тродневна жалост, због трагичне смрти мјештана у природној несрећи која је захватила ову општину.

Начелник општине Јабланица Дамир Шабановић прогласио је 6, 7. и 8. октобар данима жалости, саопштено је из ове општине.

Шабановић, који је командант општинског Штаба цивилне заштите, присуствовао је данас сједници Штаба на којој је било ријечи о новонасталој ситуацији у Јабланици након незапамћене трагедије која је погодила општину у ноћи са четвртка на петак, 3. на 4. октобар.

Са јучерашњим даном пронађено је укупно 13 страдалих у трагедији, а трага се за седам особа.

У саопштењу након сједнице наводи се да приоритет остаје проналажење жртава, те оспособљавање путева, а праве се анализе стања на терену, како би се направиле процјене одрона и клизишта, те су дата конкретна задужења.

Формирана је комисија за процјену штете, која ће обићи цијело подручје општине Јабланица у складу са приоритетима на терену, а биће формирани пунктови у свим мјесним заједницама са храном и водом.

Због великог прилива помоћи током протекла два дана, из Општинског Штаба цивилне заштите Јабланица замолили су све да се сачека са слањем помоћи до сљедећег обавјештења о потребама.

На терену су бројне екипе служби, а према информацијама из „Електродистрибуције“ Јабланица, без напајања електричном енергијом су: Иван Крст, дио насеља Доња Јабланица, Чивељ, Мацићи, Жуглићи, Шабанчићи, Родићи, Мраково и дио Злата.

Када је ријеч и снабдијевању питком водом, из комуналног предузећа Јабланица у стечају су информисали да је синоћ успостављено водоснадбијевање градског подручја.

„Од јутрос имамо проблем са водоснадбјевањем за мјеста Баћина и Мирци. Екипа је на терену“, додали су из тог предузећа.

ИЗВОРсрна, фото Amel Emrić / Preporod.info
Претходни текстДо 11,00 часова највише изашлих у Калиновику, најмање у Источном Сарајеву
Сљедећи текстАпел за помоћ из Неретвице – одсјечено 100 домаћинстава, 200 људи без струје, воде и лијекова