Насловна Локални избори 2024 У недјељу локални избори у Фојници, Кисељаку, Коњицу и Крешеву

У недјељу локални избори у Фојници, Кисељаку, Коњицу и Крешеву

36
0
Одгођени Локални избори у Фојници, Кисељаку, Коњицу и Крешеву биће одржани у недјељу, 20.10.2024. године, саопштено је из Централне изборне комисије.
 

ЦИК БиХ је 10. октобра 2024. године донијела Одлуку о расписивању и одржавању Локалних избора 2024. године у изборним јединицама Фојница, Кисељак, Коњиц и Крешево. 

Изборна кампања је спроведена и завршена кад и у општинама/градовима у којима су Локални избори одржани 06. октобра 2024. године.

Из ЦИК-а БиХ напомињу да су правила за одгођене изборе која су на снази, и која се односе за подручја општина Фојница, Кисељак, Коњиц и Крешево, сљедећа:

– У периоду од 48 часова прије отварања бирачких мјеста па до затварања бирачких мјеста, забрањено је објављивати резултате истраживања јавног мнијења у вези с гласањем и изборима. Та забрана траје од петка, 18. октобра 2024. године од 07.00 часова и траје до затварања бирачких мјеста.

– Изборна ћутња почиње 24 часа прије отварања бирачких мјеста и траје до њиховог затварања, односно траје од суботе, 19. октобра 2024. године од 07.00 часова ујутро до 19.00 часова 20. октобра 2024. године.

Из ЦИК-а БиХ наглапшавају да је „у складу са чланом 7.2 став (4) Изборног закона БиХ, политички субјект дужан у року од 15 дана од дана избора обезбиједити уклањање свих огласа, плаката, постера и другог сличног материјала с простора одређеног за кампању, а који су коришћени у сврху изборне кампање тог политичког субјекта“.

У овом случају тај рок за подручја општина Фојница, Кисељак, Коњиц и Крешево је 15 дана од дана одржавања одгођених избора, наводи се у саопштењу.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПронађена посљедња особа за којом се трагало у Јабланици
Сљедећи текстУниверзитет у Источном Сарајеву на 67. Међународном београдском сајму књига