Насловна Најновије Универзитет у Источном Сарајеву на 67. Међународном београдском сајму књига

Универзитет у Источном Сарајеву на 67. Међународном београдском сајму књига

57
0

Издања Универзитета у Источном Сарајеву биће представљена на 67. Међународном сајму књига у Београду који се ове године одржава од 19. до 27. октобра, под слоганом „Реч је слободна“.

Чланице Универзитета у Источном Сарајеву представиће укупно 225 различитих издања на штанду Универзитета који се налази у хали 2, ниво А, број 2217, прекопута Представништва Републике Српске у Србији.

У понедјељак, 21. октобра у 16.00 часова, на штанду Представништва Републике Српске у Србији (хала 2, ниво А) Универзитет у Источном Сарајеву одржаће промоцију издања „Рачуноводство спортских организација“, аутора проф. др Срђана Лалића и „Статистичко мјерење вишедимензионалних појава и процеса у економији“, аутора проф. др Стевана Р. Стевић. О поменутим издањима ће говорити аутори.

Истог дана од 16.30 часова биће представљена издања: Часопис „Радови Филозофског факултета“ и Зборник радова са научног скупа „Наука и стварност“ уреднице проф. др Јелене Марковић. О издањима ће говорити проф. др Владан Бартула, проф. др Вук Вучетић, проф. др Огњен Куртеш и уредница.

У четвртак, 24. октобра у 16.00 часова, на штанду Представништва Републике Српске у Србији (хала 2, ниво А) Универзитет у Источном Сарајеву одржаће промоцију издања „Српска политичка елита из Босне и Херцеговине и југословенска краљевина 1918-1941“ аутора проф. др Драге Мастиловића,  потом „Злочини нацистичких дивизија на простору Босне и Херцеговине у Другом Свјетском рату“ које је приредио проф. др Драга Мастиловић, „Политички односи у Босни и Херцеговини 1945-1958“ аутора проф. др Драженка Ђуровића и „Спољна политика Русије у годинама југословенске кризе (1985-1995)“, аутора  академика Јелене Гускове о којима ће говорити проф. др Драга Мастиловић, доц. др Драженко Ђуровић и мср Георгије Вулић.

О Зборнику радова са научног скупа „Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске“ говориће ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и уредник проф. др Драга Мастилоивћ.

На овогодишњем Међународном београдском сајму књига, једној од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону, представиће се око четири стотине излагача.

Почасни гост 67.  Међународног београдског сајма књига је Република Куба.

ИЗВОРУИС
Претходни текстУ недјељу локални избори у Фојници, Кисељаку, Коњицу и Крешеву
Сљедећи текстБајаги награда за животно дјело, установљена награда „Борислав Бора Ђорђевић“