Насловна Најновије ФБиХ: Престанак стања природне несреће, помоћ домаћинствима од преко 530.000 КМ

ФБиХ: Престанак стања природне несреће, помоћ домаћинствима од преко 530.000 КМ

37
0

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ донијела је данас одлуку о престанку стања природне несреће проузроковане поплавама и клизиштима и одлуку о стручној и материјалној подршци домаћинствима погођеним поплавама, за шта ће Црвеном крсту ФБиХ бити додијељено 533.201 КМ.

Ова средства биће утрошена с циљем задовољења егзистенцијалних потреба домаћинстава погођених поплавама на подручју Јабланице, Коњице, Кисељаке, Фојнице и Крешева.

„Имајући у виду да је стање елементарне непогоде изазване поплавама у ових пет јединица локалне самоуправе, као и чињеницу да је велики број домаћинстава на тим подручјима изложен негативним социо-економским посљедицама, оцијењено је да је потребно хитно интервенисати кроз посебан програм материјалне и стручне подршке којим би се ублажилете посљедице“, наведено је у саопштењу.

Одлуком федералне Владе прецизирано је да ће програм материјалне и стручне подршке домаћинствима погођеним поплавама, у сарадњи с надлежним институцијама из јединица локалне самоуправе, сачинити и доставити Црвени крст ФБиХ.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстРевија филмова у оквиру “Дана Србије у Српској“
Сљедећи текстНаређена истрага против осумњичених за убиство Зорана Ускоковића