Насловна Најновије Наређена истрага против осумњичених за убиство Зорана Ускоковића

Наређена истрага против осумњичених за убиство Зорана Ускоковића

44
0

Јавно тужилаштво Србије за организовани криминал, донијело је наредбу о спровођењу истраге против петоро осумњичених за убиство Зорана Ускоковића, у јануару 2021. године у Београду.

Истрагом су обухваћени Никола Живановић, Милош Крстић, Владимир Бабић, Алекса Димитров, који су ухапшени јуче, као и Александар Николић, који није пронађен на адреси, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Истрага ће бити спроведева због сумње да је ова организована криминална група у периоду од 8. октобра 2020. до 7. фебруара 2021. године дјеловала с циљем да убије Ускоковића.

SNimak hapšenja ubica Zorana Uskokovića Skoleta | Mondo

Овој организованој криминалној групи, чији је организатор Никола Живановић, а припадници Крстић, Бабић, Димитров и Николић, ставља се на терет да су извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела и кривично дјело тешко убиство, наводи се у саопштењу.

На саслушању код јавног тужиоца за организовани криминал осумњичени нису жељели да износе одбрану и бранили су се ћутањем.

Тужилац за организовани криминал предложио је судији за претходни поступак Посебног одјељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да осумњиченима буде одређен притвор.

Вијест о хапшењу Ускоковића, објавио је јуче министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Ускоковић је ликвидиран 29. јануара 2021. године код супермаркета на Канаревом брду, недалеко од мјеста на којем је 2000. године убијен његов отац Зоран Ускоковић Сколе, вођа „миљаковачког клана“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација 24седам
Претходни текстФБиХ: Престанак стања природне несреће, помоћ домаћинствима од преко 530.000 КМ
Сљедећи текстПале: Меморијални турнир “Михаило Дробњак“ окупио осам екипа