Насловна Најновије Додик: Аутопут Брчко – Бијељина до јесени 2026. године

Додик: Аутопут Брчко – Бијељина до јесени 2026. године

72
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, саопштио је да су га представници кинеских компанија информисали, да су ријешени готово сви имовинско-правни послови за изградњу ауто-пута Брчко – Бијељина, те да је кинеска банка одобрила кредитна средства за финансирање овог пројекта.

„Очекивано је да завршетак пројектовања и све припремне активности буду окончане до априла 2025. године, када ће почети извођење радова, а завршетак главних радова до јесени 2026. године“, написао је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Додик је навео да је данас разговарао са представницима кинеских компанија „Чајна оверсиз инџениеринг груп“ /China Overseas Engineering Group Co.Ltd/ и „Чајна Тиесију сивил инџениеринг груп“ /China Tiesiu Civil Engineering Group Co./ о свим активностима на пројекту изградње ауто-пута Брчко – Бијељина у дужини од 17 километара.

Dodik: Auto-put Brčko - Bijeljina do jeseni 2026. - Info Bijeljina

„Информисали су ме да су ријешени готово сви имовинско-правни послови, те да су одобрена кредитна средства за финансирање овог пројекта од стране кинеске банке“, истакао је Додик.

Он је додао да је Република Српска опредијељена за даља улагања у кључне инфраструктурне пројекте, који повезују Републику Српску са Србијом.

ИЗВОРсрна, фото ATV BL, илустрација Info Bijeljina
Претходни текстУ току разговори о Пешићевом останку на мјесту селектора кошаркашке репрезентације Србије
Сљедећи текстУ Нишу пронађена отета дјеца из Румуније, ухапшен њихов отац