Насловна Најновије Трећи Супернова Хeкатон 1. и 2. новембра у Источном Сарајеву

Трећи Супернова Хeкатон 1. и 2. новембра у Источном Сарајеву

48
0

Трећи Супернова Хeкатон (Supernova Hackathon) у организацији Супернове и Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, биће одржан 1. и 2. новембра. Овај догађај пружа младима јединствену прилику да покажу своју креативност, иновативност и техничко знање у практичним изазовима.

Такмичење је отворено за студенте свих факултета и циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву, до 30 година старости.

Тимови састављени од амбициозних и талентованих студената, моћи ће да у инспиративном окружењу током 24 часа, осмисле рјешења на задани проблем.

Током цијелог такмичења, сви учесници ће имати подршку ментора из Супернове, професора са Електротехничког факултета, као и стручњака из области програмирања, софтверског развоја, системског инжењеринга за дата центре и других релевантних дисциплина.

Најбоља рјешења ће да одабере Стручни жири Супернова Хекатона, а за најуспјешније тимове организатори су припремили богат наградни фонд у вриједности 3.000 марака.

Супернова је ИКТ компанија која активно учествује у дигиталној трансформацији друштва, како у пословном, тако и у друштвено одговорном контексту, подржавајући младе стручњаке у учењу и стицању првог радног искуства. Као друштвено одговорна компанијам Супернова је усмјерена на подршку свим локалним заједницама у којима послује, са посебним акцентом на образовне установе у којима се школују будући лидери у дигиталној трансформацији. Образовање је темељ просперитетних и одрживих заједница, због чега Супернова наставља да подржава позитивне промјене у друштву, кроз улагање у образовање и дигитални развој.

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву, као институција са дугом традицијом, препознатљив је по квалитету наставног и научно-истраживачког рада, образовању веома квалитетних кадрова, те константним интересовањем свршених средњошколаца за упис. Ова високошколска установа нуди атрактивне студијске програме, који студентима обезбјеђују запослење одмах након завршетка студија. Факултет има добар кадар и јаку научну базу, што потврђује и реализација великог броја пројеката, као и одличну сарадњу са привредом и привредним субјектима.

ИЗВОРСупернова, РТВИС
Претходни текстДо децембра отворен конкурс “Живот је у локалној заједници“
Сљедећи текстНа Палама ухапшен мушкарац због наношења повреда другом лицу