Насловна Најновије У суботу на Палама велики научни скуп

У суботу на Палама велики научни скуп

92
0

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, биће домаћин 13. Научног скупа о теми „Право између заштите и злоупотребе“, на којем је учешће најавило 240 аутора и коаутора из 26 земаља свијета, који ће бити одржан у суботу, 26. октобра, на Палама.

За учешће на Научном скупу, који се организује поводом Дана Правног факултета, пријавили су се аутори и коаутори из Грчке, Русије, Индије, Кине, Италије, Мађарске, Мексика, Пољске, Португала, Шпаније, Перуа, Нигерије, Бугарске, Румуније, Кипра, Грузије, Шведске, Малте, Словачке, Вијетнама, Албаније, Србије, Хрватске, Сјеверне Македоније, Црне Горе, те Републике Српске и Федерације БиХ.

Аутори и коаутори су послали 192 реферата који ће бити представљени на српском, руском, енглеском, италијанском, односно на матерњим језицима учесника, саопштено је из Правног факултета.

Из ове високошколске установе наглашавају да је, ако се узме у обзир број аутора, број пријављених реферата, држава и континената из којих аутори долазе, као и број и значај суорганизатора овогодишњег скупа, овогодишњи Научни скуп највећи у области права одржан ове године у Европи.

Научни скуп на Правном факултету почиње у 10.00 часова, а затварање је планирано у 17.30 часова.

Суорганизатори Научног скупа су Међународни савез правника са сједиштем у Москви, Европска организација за јавно право са сједиштем у Атини, Институт за упоредно право, Институт за криминолошка и социолошка истраживања и Српско удружење за кривичноправну теорију и праксу, сви са сједиштем у Београду.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Правни факултет УИС
Претходни текстПочиње насељавање јелена на Мајевицу
Сљедећи текстСПЦ има добронамјеран став о питању трансплантације органа