Насловна Најновије Вучић: Противим се свакој врсти подјела, па и оним за ЕУ или...

Вучић: Противим се свакој врсти подјела, па и оним за ЕУ или БРИКС

36
0

Ситуација у свету је изузетно тешка и борим се да нашу земљу склоним од сукоба и рата, а да је изложим на свјетло када је ријеч о инвестицијама и бољем стандарду грађана, рекао је предсједник Србије Александар Вучић за телевизију Прва.

У разговору за телевизију Прва Вучић је рекао да се у јавност пласира пуно лажних истраживања и информација о јавном мњењу.

– У претходним данима пласирана су лажна истраживања јавног мњења и важно је да грађани знају да у 43 одсто оних који су за ЕУ, 50 одсто је оних који су за странку чији сам члан. Слично је и са онима који су за Брикс. Све што видите у Србији можете да видите и у политичкој партији чији сам члан – рекао је Вучић.

Предсједник Србије каже да његово изјашњавање за једно или друго доноси огромну предност за ту страну.

Србија поприште медијског хибридног рата

Каже да је Србија постала поприште хибридног рата свих оних који учествују и у сукобима у Украјини и на Блиском истоку, али и ономе што се дешава на Пацифику.

– Истим се методама служе, исте политичаре користе, и једнима и другима су пуна уста слободе и залагања за грађане Србије, а заправо раде за трећу страну – рекао је Вучић.

Подсјећа да је данас 90 одсто људи на друштвеним мрежама, и да сви други медији губе битку.

– Међународне околности су изузетно тешке, али за нас никада нису биле лаке. Противим се свакој врсти подјела па и оним за ЕУ, за Брикс или Русију – рекао је Вучић.

Предсједник Србије каже да се у медијима често воде ужасне кампање против челника ЕУ попут њемачке министарке Аналене Бербок и Урсуле фон дер Лајен.

– То не смије да се ради. Ти људи запошљавају 83.000 људи у нашој земљи, који живе од тога. И не само они, ми сви живимо од тога, од фабрика и инвестиција које улажу у нашу земљу – рекао је Вучић.

Како каже, у Србији сви мисле да је то богом дано, и да смо то заслужили, али то је плод тешког рада и залагања.

– Ми смо мала земља, а понашамо се као да смо Индија или Кина. Молим све људе да ми верују да знам шта радим. Најдуже сам на власти, научио сам пуно, имам контакте и марљив сам. Борим се да нас сакријем под камен, када су ратови и сукоби у питању, а да нас испружим на свјетло када се борим за инвестиције, за Експо, за бољи стандард грађана – истакао је предсједник Србије.

Србија на европском путу, чува пријатељство са Русијом и Кином

Вучић је нагласио да се Србија налази на европском путу, али и да успјешно, како је нагласио, у готово немогућим условима, чува своје пријатељство и са Руском Федерацијом, као и своје односе са Кином.

– Са Кином имамо изузетне односе. Кина је фантастично важан партнер нашој земљи – рекао је Вучић.

Говорећи о својој политици, он је навео да слуша само Србију, али не у смислу онога што људи желе да чују, већ да слуша потребе Србије.

ИЗВОРРТС
Претходни текстБијело Поље: У току потрага за убицом, путеви блокирани
Сљедећи текстПредсједник Српске на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву