Насловна Најновије У истрагу укључено и Тужилаштво БиХ

У истрагу укључено и Тужилаштво БиХ

44
0

Након што је синоћ на подручју Босанске Крупе и Бихаћа ухапшено осам особа, у истрагу се укључило и Тужилаштво БиХ.

– Одсјек за тероризам Тужитељства БиХ, у контакту је и пружа подршку Кантоналном тужилаштву УСК, како би се утврдиле све чињенице, детаљи и околности, напада на полицијску станицу у Босанској Крупи – изјавио је за „Аваз“ портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Исто тако и Федерална управа полиције у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Унско-санског кантона, а под надзором Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона предузела је низ мјера и радњи по предмету терористичког напада на Полицијску станицу Босанска Крупа којом приликом је убијен један полицијски службеник, док је други задобио тешке тјелесне повреде, саопштено је из ФУП-а.

– Одмах након наведеног догађаја полицијски службеници Федералне управе полиције су од стране поступајуће тужитељице Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона укључени у рад по наведеном предмету којом приликом је извршен оперативни рад на терену, те су прикупљене одређене информације и сазнања у вези са терористичким нападом на Полицијску станицу Босанска Крупа које су достављене Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона и Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона. Федерална управа полиције је путем међународне полицијске сарадње ступила у контакт са ЕУРОПОЛ-ом у циљу прикупљања корисних информација у вези профила на друштвеним мрежама које је користио малољетни извршилац – стоји у саопштењу.

Осам особа је ухапшено касно синоћ у Босанској Крупи и Бихаћу а повезани су са терористичким нападом на полицијску станицу приликом чега је убијен један, а рањен други полицајац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПредсједник Српске на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву
Сљедећи текстСутра Света Петка