Насловна Најновије Црква Свете Петке на „Новом Зејтинлику“ и соколачко удружење „Мајка и дијете“...

Црква Свете Петке на „Новом Зејтинлику“ и соколачко удружење „Мајка и дијете“ обиљежили крсну славу – Преподобну Петку Параскеву.

122
0

Црква Свете Петке на „Новом Зејтинлику“ и соколачко удружење „Мајка и дијете“ обиљежили су данас своју крсну славу – Преподобну Петку Параскеву.

У Храму је служена Света литургија, а потом је свечана литија обишла око храма и преломљен је славски колач.

Удружење „Мајка и дијете“, које окупља више од 200 вишечланих породица са подручја општине Соколац, било је кум храмовне славе.

Протојереј-ставрофор Мирослав Вујичић захвалио је овом удружењу и окупљенима који су увеличали обиљежавање славе.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Александра Елез рекла је Срни да је ово посебан дан за 209 породица са више од 700 д‌јеце.

„Након величанствене литије око храма уприличили смо приредбу и културно-умјетнички програм за велики број вјерника и гостију који су уљепшали данашње обиљежавање храмовне и наше крсне славе у Духовном центру `Романијске Лазарице`“, истакла је Елезова.

Српска православна црква и вјерници данас обиљежавају празник Свету Петку Параскеву у спомен на славну светитељку српског поријекла, чије мошти почивају у румунском граду Јашу, а дио моштију у Цркви Ружица у Беграду.

Обиљежавању је присуствовао велики број вјерника, међу којима су били и студенти Теолошког факултета, припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

ИЗВОРСрна
Претходни текстАБА лига: Игокеа добила Мегу у Београду (ВИДЕО)
Сљедећи текстПромовисана књига о Дану Корици, легенди атлетике бивше Југославије (Видео)