Насловна Најновије “Филмотека“ посвећена Педру Алмодовару

“Филмотека“ посвећена Педру Алмодовару

36
0

На Палама ће данас и сутра бити организована „Филмотека“, посвећена чувеном шпанском режисеру Педру Алмодовару, најављено је из Кинотеке Републике Српске.

Публика на Палама данас ће моћи да погледа филм „Жене на ивици нервног слома“ из 1988. године, који истражује тему женске емоционалне снаге и лудила у лицу напетости.

„Жене у овом филму су представљене као сложене, снажне личности које се боре са својим страстима и страховањима. Алмодовар комбинује хумор и драму, стварајући контраст између комичних елемената и дубоких емоционалних конфликата“, наводи се у саопштењу.

Друге вечери на програму је филм „Све о мојој мајци“ из 1999. године.

У саопштењу се наводи да се филм бави сложеним аспектима породице, идентитета и родне динамике гдје Алмодовар истиче важност жена у животу једне особе, али и односа између мајке и сина.

Оба филма Педра Алмодовара представљају значајна дјела у свјетској кинематографији, не само по својим темама, већ и по стилу и иновацијама.

Алмодовар у оба дјела успијева да комбинује хумор и трагедију, остављајући гледаоце у дубоком размишљању о љубави, губитку и идентитету.

Приказивање филмова је у Културном центру Пале, а улаз је слободан.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСпасено осам планинара на Бјелашници
Сљедећи текстПочињу 14.“Дани Његошеви“