Насловна Вијести Немања Мајдов отпутoвао у Тел Авив на Гренд слем: Вријеме је за...

Немања Мајдов отпутoвао у Тел Авив на Гренд слем: Вријеме је за нови почетак

163
0

Српски џудиста, Немања Мајдов, отпутовао је данас са својим оцем и тренером Љубишом на прво такмичење у 2022. години, Гренд слем у Тел Авиву.

Биће ово и прво такмичење за Мајдова још од 5. новембра када је наступио у Бакуу, не рачунајући клупска такмичења на којима је касније наступио са Црвеном звездом.

Имао је Мајдов намјеру да се појави и на прва два велика такмичења у овој сезони, Гранд при у Алмади и Гренд слем у Паризу, међутим правила око коронавируса нису му дозволила наступ на тим такмичењима.

– Послије дуже паузе враћамо се на струњачу. Спреман сам за рат, биће паклено. Нисам ни гледао пријаву искрено, јер знам да је деведесетка паклена као и увијек, па сам фокусиран само на себе. Пропустио сам доста турнира, посљедња два ми нису дали ради KОВИД-а и пао сам на ранг листи као никада до сада. Али, сад је вријеме за нови почетак. Гладан сам мечева, са мном је Доцторе и нема шта више, Боже помози и напријед, рекао је за SportDC, Немања Мајдов, пред полазак у Тел Авив.

Данас је изашао и жријеб за други Гренд слем сезоне, а Немања Мајдов ће пропуситти прво коло, те сачекати бољег из дуела Грузина, Ушанги Маргијанија и Азербејџанца Руфата Исмајилова. Као што и сам рече од старта га чека пакао. Са Исмајиловим се једном до сада састао, на Грен прију у Канкуну сада већ давне 2017. године и тада је Немања славио побједу, док је са Маргијанијем радио два пута и то онда када је био најслађе, у четвртфиналу Свјетског првенства 2017. године Маргијани је пао на Немањином путу ка титули првака свијета, а прије тога још у јуниорској конкуренцији Немања га је добио у финалу Европског првенства 2014. године.

Побједник дуела Мајдов-Маргиани/Исмајилов, иде на бољег из дуела Израелца Лија Кохмана и побједника меча Дулат Кхамза из Казахстана и Монголца Пунтсагтсерена Ганбаатара.

 

 

 

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстНајава искључења воде за четвртак
Сљедећи текстПромоција књиге Слободана Ковачевића „ Е, МОЈ СОКОЛЕ“