Насловна Вијести Атентат на Вучића требало да буде извршен у фебруару

Атентат на Вучића требало да буде извршен у фебруару

197
0

Премијер Србије Ана Брнабић, изјавила је синоћ да је атентат на предсједника Србије Александра Вучића, требао да буде извршен у фебруару.

Брнабићева је истакла да ово није прва пријетња, али да је најозбиљна до сада и да је обезбјеђење предсједника Србије појачано.

„Европол је дошао до сазнања, а преко чланице ЕУ стигла је информација нашој полицији“, рекла је Брнабићева, али није жељела да открије о којој земљи је ријеч.

Она каже да је атентат планирала организована криминална група, чији су чланови из околних и земаља ЕУ, те да у информацији која је стигла МУП-у Србије, пише да је на челу те организације вођа кавачког клана Радоје Звицер.

„Kо су људи који стоје иза тога, ко су организатори, на који начин, све те информације смо добили и од тада наше безбедносне слубе раде на томе да то спрече“, рекла је Брнабићева за Телевизију „Прва“.

Она каже да је примарно да буду похапшени ти људи, њихови јатаци и сви који могу да угрозе живот предсједника Србије.

„Вучић је навукао бес Звицера тиме што је објавио рат криминалцима, па су и Звицер и његов шеф са неверицом то дочекали. Растурили смо ту криминалну групу и помрсили им рачуне и у другим земљама, пореметивши им бизнис“, рекла је Брабићева.

Она сматра да овакве пријетње неће зауставити Вучића.

„Вучић је свестан да је ставио главу у торбу. Сада нас директно упозоравају стране службе да долазе људи којима је циљ да убију Вучића“, рекла је Брнабићева.

Она је захвалила државама и партнерима Србије на помоћи у откривању оваквих намјера.

ИЗВОРсрна, фото БН ТВ
Претходни текстДанас наоблачење са сусњежицом и снијегом
Сљедећи текстОнлајн настава у Требињу, Љубињу и на Сокоцу