Насловна Вијести Аустралијски Срби неће гласати за власт која је утамничила Новака Ђоковића

Аустралијски Срби неће гласати за власт која је утамничила Новака Ђоковића

160
0

Неколико тешких дана је иза Новака Ђоковића, а сигурно је да му изолација још теже пада због божићних празника. Аустралијанци нису имали ни толико слуха да пусте свештеника у његов принудни смештај, а то је изазвало и реакцију Митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ.

Митрополија је преузела и конкретне мере, а међу њима је и позив верницима СПЦ у Аустралији да не гласају за садашњег премијер Скота Морисона на изборима заказаним за април ове године.

– Позивамо све вернике да дају подршку Новаку Ђоковићу попуњавањем и слањем приложеног шаблона писма премијеру. Ова борба није само борба против неправде и стигматизације рекета број један у свету, већ пре свега борба за слободу и људско достојанство, које је данас угроженије него икада раније – наводи се у саопштењу Митрополије.

Текст обрасца изгледа овако:

– Драги Скоте Морисоне, ја сам Аустралијанац и желим да Вас обавестим колико сам згрожен начином на који сте се Ви и Ваша влада понашали према првом тенисеру света и деветоструким шампионом Аустралијан Опена. Тражим да одмах ослободите Новака Ђоковића и окончате овај политички обрачун. Ако се овај дебакл не оконча врло брзо, сматрајте да на следећим изборима нећу гласати за Вас – наводи се у саопштењу.

Објава Митрополије на Фејсбуку наишла је на одобравање верника, који су у коментарима прилагали и доказе да су образац проследили на адресу господина Морисона.

ИЗВОРНовости.рс
Претходни текстОвдје, на овом светом мјесту, ти си најскупља, Републико Српска!
Сљедећи текстРоманијо горо од јунака: Орила се пјесма у Парламенту БиХ