Насловна Магазин Занимљивости Аустрaлијски суд донио одлуку да Ђоковић послије сваког гема иде на суђење

Аустрaлијски суд донио одлуку да Ђоковић послије сваког гема иде на суђење

218
0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић моћи ће да учествује на овогодишњем Аустралијан Опену, али ће он након сваког одиграног гема морати да оде на суђење, одлука је суда у Аустралији.

Како је у пресуди навео судија Ентони Кели, на овај начин начињен је компромис између свих оних који желе да Ђоковића депортују из Аустралије и оних који су за то да се овом тенисеру пружи прилика да освоји 10. трофеј у Мелбурну.

– Суђење ће трајати сигурно током првих неколико кола, која ће опет бити дужа него што је иначе случај, јер ће Ђоковић послије сваког гема морати да иде до суда на ново рочиште, након чега ће се враћати на терен и тако тридесетак пута током меча. Наравно, пре сваког новог гема мораће неко вријеме да се загријава – изјавио је судија Кели и напоменуо да ће додатну компликацију представљати и то што ће Ђоковић послије сваког гема морати и да се пресвлачи не би ли дошао у суд онако како доликује, јер нико не жели да у судници гледа ознојаног човјека у мајици и шорцу.

Правни заступник нашег тенисера Ник Вуд каже да су уложили жалбу на овакву одлуку и да траже да се судница измјести поред тениских терена, не би ли Ђоковић што мање времена током меча губио у превозу.

– Оптимистични смо јер мислимо да ће бити изграђена монтажна судница тик уз централни терен. Такође тражимо да суд размотри одлуку и да се Ђоковићу дозволи да има суђење након сваког другог гема, онда када је иначе краћа пауза, током које би, док његов противник размишља о тактици и покушава да се одмори, Новак могао да одговори на сва питања – каже Ђоковићев адвокат.

Како незванично сазнајемо, постоји могућност да се у жалбеном поступку ова одлука преиначи и да Ђоковићу буде омогућемо да игра мечеве без прекида, али под условом да за вријеме трајања поена одговара на питања тужилаштва.

 

НАПОМЕНА: Текст је сатиричног карактера

 

ИЗВОРnjuz.net
Претходни текстДјеца из Републике Српске пакетићима обрадовала 400 вршњака на Космету
Сљедећи текстБијељина: “Зимски корзо“ посјетило више од 20.000 људи