Насловна Uncategorized Бесплатна чланарина за вишечлане породице у Народној библиотеци Пале

Бесплатна чланарина за вишечлане породице у Народној библиотеци Пале

26
0

Па му

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо истакао је да је овај споразум њихов допринос промоцији наталитетне политике, те да књига описмењује и има значајну улогу у одрастању дјеце али и родитеља.

“На списку библиотеке у овом моменту налази се 32 дјеце, али очекујемо да их буде још више. Ово је наш допринос и у наредним годинама излазићемо им у сусрет и водити рачуна  да то буде на дужи временски период”, рекао је Чворо након потписивања споразума.р

Пије три године на иницијативу Удружења “Четири плус” дошло се на идеју да сви чланови имају бесплатну чланарину током цијеле године, иако то можда њима не значи финансијски пуно с обзиром да ове године чланарина износи пет КМ, али сам чин подршке удружењу је битан.

Према Чвориним ријечима, Удружење треба да буде предводница и на Палама када су у питању многа удружења, јер имају велики значај самим тим што су се људи одлучили да имају четворо и више дјеце и  додао да су људи из Удружења прави хероји.

Удружење “Четири плус” једино које у Народној библиотеци Пале има ту привилегију, бесплатне чланарине, те позвао и друга удружења везана за социјалну и популациону политику, да се обрате Народној библиотеци ако су заинтересовани за бесплатну чланарину.

Предсједником Удружења вишечланих породица “Четири плус” Жељко Нинковић је захвалио што већ трећу годину потписују овај споразум.

“Било који вид подршке за нас вишечлане породице много значи, а један од таквих пружа и Народна библиотека Пале. Они су нас препознали и поштују нас. А бити члан вишечлане породице није оптерећење већ осјећај да смо допринијели нечему”, изјавио је Нинковић .

Удружење вишечланих породица „Четири плус“ чини 110 породица на подручју општине Пале.

ИЗВОРРтвс/ Фото: Срна
Претходни текстЈош једно признање за Доц. др Бојану Грујић
Сљедећи текстЦрвени крст Соколац врши упис чланова за екипе прве помоћи