Насловна Вијести Република Српска Без већих проблема у саобраћају

Без већих проблема у саобраћају

69
0

Саобраћај се у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ одвија без већих проблема, али је по котлинама и уз ријечне токове потребан опрез при вожњи јер магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које воде кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони.

Из АМС-а напомињу да је због празника забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на територији Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана је на снази до сутра у поноћ, те од 6. јануара у 12.00 часова до 7. јануара у поноћ.

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај регулише привремена сигнализација и на тим дионицама актуелне су измјене у одвијању саобраћаја.

Радови се изводе на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Kозарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Kотор Варош-Ободник и у тунелу Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Kриж на граници са ФБиХ, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ и Језеро-Шипово. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Због деминирања долази до привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој /Пољице/-Добој /Орлине/, у мјесту Трбук, град Добој.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица током саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Kладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Kомадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Kлокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБратунац: Двије особе настрадале у пожару
Сљедећи текстНову годину Вишеграђани дочекали уз Бајагу и инструкторе