Насловна Вијести Република Српска Бијељина: “Зимски корзо“ посјетило више од 20.000 људи

Бијељина: “Зимски корзо“ посјетило више од 20.000 људи

176
0

Градска манифестација „Зимски корзо“ оправдала је очекивања, будући да су активности организоване у оквиру ње у празничним данима у Бијељини окупиле више од 20.000 људи који су могли да купе ручно рађене производе, козметику, народне ношње, али и уживају у многобројим музичким интерпретацијама, речено је Срни у бијељинској Туристичкој организацији.

Портпарол ове организације Драган Тешић рекао је да је „Зимски корзо“ обухватио и шест кућица које су биле бесплатне тезге за људе који су током године промовисали Бијељину кроз своје дјелатности и производе.

„Ово је била прилика да они, можда, наплате свој рад и труд. Ти људи су протекле године учествовали на сајмовима и тако дали допринос промоцији Бијељине у разним срединама“, напоменуо је Тешић и појаснио да су бесплатне тезге биле својеврстан израз захвалности Туристичке организације према њима.

Тешић је рекао да је из разговора са продавцима сазнао да су задовољни, као и грађани, те нагласио да преовладавају позитивне критике када је ријеч о цјелокупној манифестацији „Зимски корзо“.

Он је навео да би ових дана требало да на Тргу буде постављено клизалиште, а продавцима ће бити продужен рад у зимским кућицама, док буде активна сезона клизања.

„Морамо бити задовољни, а да је могло бити боље – могло је. С обзиром на вријеме када се кренуло са комплетном организацијом, урађено је много тога. Три велика концерта – `Гаравог сокака`, Саше Матића и `ОK бенда` окупила су више од 20.000 људи који су тих дана продефиловали Бијељином“, рекао је Тешић.

Тешић је подсјетио да су грађани и гости Бијељине, осим тих великих концерата, сваке вечери могли да уживају у концертима локалних бендова, а циљ је био афирмисати те музичке саставе, те напоменуо да су организовани и наступи културно-умјетничких друштава и етно-група и да је свако могао да ужива у ономе што воли.

Он је рекао да је у плану да ове године буде урађена туристичка сигнализација града Бијељина, да на четири улаза у град буде постављена табла добродошлице, те открио да постоји могућност да Бијељина и Семберија добију градско одмаралиште и купалиште током ове године.

Тешић се осврнуо и на пројекте које је градска Туристичка организација реализовала у посљедњем кварталу 2021. године.

„Нова структура у Туристичкој организацији покушава да врати смисао те организације. Три пројекта која смо завршили крајем прошле године односила су се на уређење пјешачке стазе од Манастира Тавна до водопада Скакавац, у дужини од око 1.000 метара. Тиме смо направили причу за туристе који посјећују Семберију“, рекао је Тешић и додао да је читава стаза посута чврстим материјалом, те направљен мост који су бујичне воде често носиле.

Он је подсјетио да је град Бијељина добио и „селфи“ знак у центру, по угледу на многе градове у Европи, те навео да се трећи пројекат односио на изградњу Инфо-пулта и сувенирнице, гдје ће заинтересовани туристи моћи да купе симболе овог града.

Цвија Kрајишник, која је један од излагача на „Зимском корзу“, оцијенила је за Срну да је та манифестација пун погодак, прије свега као нешто ново у Бијељини, чега су грађани жељни, узимајући у обзир ситуацију са вирусом корона.

„Све је лијепо испланирано и украшено, употпуњено свакодневним садржајима који су подједнако усмјерени на дјецу, младе, али и мало старије суграђане и туристе који су посјетили наш град за вријеме празника“, рекла је Kрајишникова.

Она је нагласила да је, као корисник једне од кућица, искористила прилику за презентацију и продају производа из „Цицине радионице“.

„Ово је била још једна дивна прилика, како за промоцију, тако и за саму продају, јер у вријеме празника смо заиста имали јако добру посјећеност, не само људи који разгледају, него људи који су намјенски посјетили штанд због куповине, како домаћих производа из понуде, тако и сувенира и народних ношњи“, рекла је Kрајишникова.

Kрајишникова је нагласила да су најчешћи купци били туристи из разних земаља – Русије, Италије, САД, који су, како каже, свим срцем пригрлили сувенире и народне ношње, које ће их сјећати на ове просторе.

„Заиста је диван осјећај када знате гдје путују ваши производи, када се исти купци стално враћају на штанд по још нешто, јер је то знак њиховог искреног задовољства“, рекла је Kрајишникова.

Она је нагласила да малим произвођачима, много значи то што су им кућице уступљене апсолутно без икаквих финансијских обавеза.

„Ово је нешто што заиста треба одржавати у нашем граду, који заиста има шта да покаже када је ријеч о креативцима, разним умјетницима и произвођачима домаћих производа. Искрено се надам да ћемо, уз неке конкретне договоре, успјети да имамо сличне манифестације и у току других годишњих доба, те тако послати слику Бијељине, онакве каква заиста заслужује да буде – предивне и пребогате у сваком смислу те ријечи“, рекла је Kрајишникова.

Kрајишникова је позвала суграђане да и даље посјећују „Зимски корзо“ у Бијељини, јер их очекују клизалиште и други садржаји.

„Наша дјечица својом радошћу и смијехом додатно ће уљепшати ову слику, а ми ћемо се потрудити да понуда буде богата и усмјерена на све оне који нас посјете“, поручила је Kрајишникова.

Организатор манифестације „Зимски корзо“ је Градска управа, а Туристичка организација је један од сегмената у реализацији.

ИЗВОРсрна, фото Град Бијељина
Претходни текстАустрaлијски суд донио одлуку да Ђоковић послије сваког гема иде на суђење
Сљедећи текстМитрополит Хризостом у недјељу служи у манастиру Озерковићи