Насловна Вијести Божићна богослужења у три манастира на Романији

Божићна богослужења у три манастира на Романији

86
0

Вечерњим богослужењем у три манастира на подручју општине Соколац, освећењем и налагањем бадњака у присуству вјерника биће обиљежено Бадње вече, које претходе прослави дана рођења Богомладенца – Божићу.

Према распореду божићних богослужења, у манастиру Свете Тројице у Озерковићима код Сокоца на Бадњи дан у четвртак, 6. јануара, царски часови биће служени од 6.00 часова, а литургија Светог Василија Великог од 8.00 часова.

Из овог манастира је саопштено да ће на Бадњи дан Велико повечерје са петохљебницом почети у 16.00 часова и у наставку ће услиједити благосиљање и налагање бадњака. Божићно јутрење биће служено од 22.30 часова.

На дан рођења Господа Исуса Христа – Божић у петак, 7. јануара, Божићна литургија Светог Јована Златоустог почеће у поноћ.

У манастиру Пресвете Богородице у Кнежини на Бадњи дан вечерње богослужење почеће у 18.00 часова, након кога ће услиједити освећење и налагање бадњака, а Света божићна литургија којом се прославља рођење Господа Исуса Христа 7. јануара почеће у 5.00 часова, саопштено је из овог храма.

У манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији на Бадњи дан празнично вечерење почеће од 19.00 часова, а потом ће бити одржано налагање бадњака и ватромет, према објављеном распореду божићних богослужења.

На Божић Света литургија и причешће почеће у поноћ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођено 17 беба
Сљедећи текстМитрополит Хризостом другог дана Божића служи на Сокоцу