Насловна Вијести Република Српска Братунац: Честитке и захвалнице за храброст и хуманост

Братунац: Честитке и захвалнице за храброст и хуманост

70
0

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, данас је приредио пријем на којем је захвалио свим учесницима у гашењу пожара и спасавању станара ватром захваћених станова у новогодишњој ноћи, те им уручио захвалнице и скромне поклоне.

Ранкић је истакао да радује то што су ватрогасци, припадници Жандармерије Републике Српске и комшије из зграде у којој је у новогодишњој ноћи избио пожар показали хуманост, солидарност и изузетну храброст.

„Честитам спасиоцима и сви посебно требамо да будемо поносни на те људе који су свој живот изложили опасности да би спасили и указали помоћ другим, ускочивши у ватру и дим да би дошли до угрожених и покушали им помоћи. Посебно радује чињеница да се ради о младим људима, припадницима Територијалне ватрогасне јединице из Братунца и Жандармерије Републике Српске из Зворника, те медицинском особљу Дома здравља и комшијама које су одмах реаговале и притекле у помоћ угроженима“, рекао је Ранкић.

Он је изразио саучешће породицама настрадалих Жарка Чучића и Саве Спасојевића, које је дим угушио, те пожелио брз опоравак за седморо повријеђених у пожару, од којих је петоро на лијечењу у Болници Зворник.

„Ово је мали знак пажње и захвалности људима и службама које су правовремено реаговале и укључиле се у гашење пожара и спасавање угрожених, а двојица ватрогасаца и два жандарма који су први ускочили у ватру заслужују посебна признања. Они су показали изузетну храброст, спремност, обученост и одговорност према професији, грађанима и Републици Српској, чије униформе и обиљежја са поносом носе“, истакао је Ранкић.

Он је захвалнице додијелио и установама и институцијама чији су припадници учествовали у гашењу поажара и спасавању угрожених, а за све учеснике спасилачке акције приређен је заједнички ручак.

Ранкић је напоменуо да општинске стручне службе раде на процјени штете и изради предрачуна за санацију и обећао да ће општина помоћи да се уз подршку локалних фирми што прије санира пожариште и реновирају уништени станови.

Припадник Жандармерије Полицијске управе Зворник Игор Лончаревић, један је од првих који се укључио у акцију гашења пожара и спасавања станара зграде у којој је два сата након поноћи у новогодишњој ноћи избио пожар у братуначкој Улици 17. априла.

„Били смо у ноћној патроли и видјели смо ватрогасно возило да је кренуло на интервенцију. Kренули смо за њим да помогнемо уколико се за тим укаже потреба“, испричао је Лончаревић.

Он је додао да су брзо дошли смо на лице мјеста, гдје су станови горјели, а од дима и пламена није се могло ући у стубиште.

„Одмах смо кренули у акцију, разбијали стакла и протипожарним апаратима сузбијали ватру. Kасније смо ушли и износили повријеђене. За петнаестак минута изнијели смо десетак особа међу којима је било и дјеце. Дим је гушио, ватра пријетила, било је критично, али брзо је стигла помоћ комшија, наших колега из Жандармерије и ватрогасаца и пожар је локализован. Нажалост, двојица мушкараца из зграде су смртно страдала“, навео је Лончаревић.

Kомшија из зграде захваћене пожаром Александар Стевић, учествовао је у гашењу и евакуацији, односно изношењу двоје дјеце и њихових родитеља, који су били у бесвјесном стању у стану на који се пожар проширио.

„Била је то бурна и трагична ноћ, али спасили смо породицу Цвјетиновић и то је сатисфакција за наш ризик“, рекао је Стевић.

У пожару у новогодишњој ноћи у Братунцу изгорјело је десетак станова, двије особе су смртно страдале, а седморо је повријеђено, од којих је петоро на хоспитализацији у Болници Зворник.

Захваљујући брзој и храброј интервенцији братуначких ватрогасаца, припадника Жандармерије и комшија избјегнута је већа трагедија и спријечено да се пожар прошири на цијелу зграду која има више десетина станова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзвршен ваздушни медицински транспорт труднице из Требиња
Сљедећи текстОд сутра нова сезона култне серије “Сложна браћа“