Насловна Вијести Република Српска Честитке званичника: Нова година да донесе здравље, стабилност и напредак

Честитке званичника: Нова година да донесе здравље, стабилност и напредак

192
0

Званичници Републике Српске честитали су грађанима православну Нову 2022. годину, која се обиљежава по Јулијанском календару са жељама да им буде срећна и успјешна.

– Нека је срећна и благословена 2022. година – наведено је у честитки предсједника Републике Српске грађанима који празнују према јулијанском календару.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку свима у Српској и БиХ који славе православну Нову годину, са жељом да им буде срећна и успјешна.

– У години на измаку остварили смо добре резултате на свим пољима, што нам улива оптимизам да ће нова година бити још успјешнија, те година нашег даљег развоја и напретка – истакао је Вишковић.

Вишковић је свим грађанима пожелио да нову годину прославе у миру, здрављу и добром расположењу, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је честитку свима који славе православну Нову годину, уз жељу да им донесе бољитак, здравље и благостање.

– Желим вам да Нову годину прославите у кругу најближих и да, са радошћу и новом снагом, наставимо да градимо и успјешно савладавамо све изазове који нас чекају – навео је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је пожелио да 2022. година буде боља од претходне и да, прије свега, сви сачувају здравље и наставе да граде мостове пријатељства са другима јер је то интерес свих, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

– Надам да ће нам Нова година бити боља и плодноснија на свим пољима и да ћемо успјешно наставити да градимо, учвршћујемо и развијамо нашу Републику Српску, у интересу свих грађана. Увјерен сам да ћемо у Новој години успјети да савладамо све изазове и да ћемо створити боље услове за бржи и просперитетнији развој нашег друштва -поручио је Чубриловић.

О предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија је поводом обиљежавања православне Нове године упутио честитку свим грађанима БиХ који празнују према јулијанском календару.

– У име Савјета министара и своје лично име, свим православним вјерницима у БиХ који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће Нове године, са жељом да нова 2022. година свима донесе добро здравље, породичну срећу и успјех – навео је Тегелтија у честитки.

Српска, Руска, Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ дочекују Нову годину.

Ове цркве 14. јануара, односно 1. јануара према јулијанском календару, обиљежавају два велика хришћанска празника – Обрезање Исуса Христа и Светог Василија Великог.

ИЗВОРsrna
Претходни текстПочеле пријаве за Часни крст у Трнову
Сљедећи текстЧеститка начелника поводом Православне Нове године