Насловна Вијести Четири године од убиства Оливера Ивановића

Четири године од убиства Оливера Ивановића

196
0

Пријатељи убијеног предсједника Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића окупили су се данас и запалили свијеће код спомен-плоче у сјеверном дијелу Косовске Митровице, поводом четири године од његовог убиства.

Замјеник предсједника Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Ксенија Божовић рекла је да ће, све док је и посљедњег поштоваоца Оливера Ивановића, остати “људска и морална обавеза” трагање за истином ко је наручио и ко је извршио убиство.

Она је позвала институције Србије, Приштине и међународне заједнице да раде свој посао и одговоре ко је убица и наручилац.

“Не могу нас убедити да камере нису радиле и да због недостатка снимака не могу да пронађу злочинце”, рекла је Божовићева, наглашавајући да данас ко зна који пут са мјеста на коме је убијен Ивановић његови пријатељи траже одговор на питање ко је извршио убиство.

На мјесту убиства Ивановића свијећу је упалио његов близак пријатељ и некадаши министар у Владе Србије Расим Љајић, док је положен је и вијенац који је упутио бивши предсједник Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, који због забране уласка на подручје Косова и Метохије није могао присуствовати одавању почасти Ивановићу, у писаној поруци навео да упркос четворогодишњем ћутању Ивановићеви пријатељи не стају са захтјевом да се расвијетли убиство најпознатијег косовско-метохијског политичара.

Арлов је поручио да они који се баве истрагом, пријатељима и породици дугују истину да се не нагађа и спекулише о злочиначком убиству, јер се други термин не смије нити може употријебити.

Он је изразио увјерење да нико, коме је стало до правде и будућности суживота на Косову и Метохији, не смију дозволити да убиство Ивановића оде у заборав јер то дугују “борцу за слободу, правду и демократију”.

Ивановић је убијен на данашњи дан 2018. године испред просторија његове странке у Сјеверној Митровици са шест метака испаљених из пиштоља.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМитрополит Хризостом служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Свете Тројице у Озерковићима
Сљедећи текстПородица Ђоковић: Вјеровали смо да ће спорт побиједити