Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић: Губимо због интереса некога ко нам не мисли добро

Ћосић: Губимо због интереса некога ко нам не мисли добро

208
0

Алтернатвивну телевизију /АТВ/ санкционисало је америчко Министарсрво финансија, а поводом тога огласио се градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић.Ћосић је на својој фејзбук страници написао сљедеће:

,,У данима када наша градска Радио-телевизија Источно Сарајево видно напредује у свом раду и поново постаје битан дио медијског простора на нивоу града и регије, слободно и професионално радећи свој посао, морам се осврнути на једну сулуду праксу која је у овој земљи уведена прије 15-ак дана, а то је санкционисање медија.

Апсолутно је неприхватљиво да било која медијска кућа, па тако и Алтернативна телевизија у овом конкретном случају, буде санкционисана на начин како је то урадило америчко Министарство финансија.

Уз дужно поштовање различитог мишљења, не смијемо дозволити да се на такав начин у нашој земљи из иностранства „дисциплинују“ медији чији је једини „гријех“ што својим радом афирмишу јасне легитимне ставове Републике Српске.

Без обзира какво образложење ишло уз санкције, сви ми знамо да је прави разлог за њих слабљење позиција Републике Српске и човјека који персонификује актуелну владајућу структуру Српске, предсједника СНСД-а и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Треба да схватимо да у овом случају није битна политика, ко је власт, а ко опозиција, него је битно препознати опасност оваквих поступака. Данас је то АТВ, сутра неко други, а на крају сви губимо због интереса некога са стране ко нам не мисли добро“, закључио је Ћосић.

ИЗВОРфб љубиша ћосић
Претходни текстУ сриједу сунчано уз умјерену облачност
Сљедећи текстПовријеђени планинари хеликоптерима Еуфора превезени на лијечење