Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић о срамним графитима: На провокације из Сарајева не одговарамо

Ћосић о срамним графитима: На провокације из Сарајева не одговарамо

195
0

Увредљиви графити који вријеђају становнике, не само Републике Српске, него и других народа, појавили су се данас на више мјеста у Источном Сарајеву.

На једном је исписана срамна и пријетећа порука усмјерена против Срба, али судећи по њеном садржају и Јевреја, Рома и других народа.

„Нож, колац, Јасеновац“, исписао је, за сада, непознати аутор.

Графити су се појавили само дан након обиљежавања Међународног дана сјећања на жртве Холокауста гдје су на најбруталнији начин убијани Срби, Роми, Јевреји.

У логору Јасеновац на најсуровије начине убијено је 700 хиљада невиних људи.

На другом графиту аутор је прешарао мапу Републике Српске.

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, у изјави за „Новости“ , каже да је ово ко зна која по реду увреда коју нам, посљедњих мјесеци, шаљу становници Сарајева инспирисани, да ли властитим размишљањем или утицајем политичког Сарајева.

– Питање је да ли је то истинска порука коју нам шаље мултиетничко Сарајево, је ли то порука суживота и заједништва у БиХ или је ово порука једне реалности коју живи БиХ, а која се зове огромна мржња према српском народу и свему што је у Републици Српској – каже Ћосић.

Ћосић додаје да ће, на ломљење плоче на Врацама, махање заставама, исписивање графита, Источно Сарајево одговорити мирно, људски и цивилизовано.

Градоначелник Источног Сарајева поручује да су у Источно Сарајево и Републику Српску сви добро дошли, те да ове провокације неће омести развој Источног Сарајева и Републике Српске.

ИЗВОРвечерње новости
Претходни текстЦентар за социјални рад Источна Илиџа: Лани 16 малољетника са друштвено-неприхватљивим понашањем
Сљедећи текстФутсалери Србије савладали Холандију