Насловна Вијести Црна Гора: Кафићи могу радити до поноћи, отварају се играонице

Црна Гора: Кафићи могу радити до поноћи, отварају се играонице

206
0

Угоститељски објекти у Црној Гори од сутра ће моћи радити до поноћи, без музике уживо или ди-џеја, а рад дјечијих играоница биће дозвољен уз ковид потврду, рекао је директор Института за јавно здравље Игор Галић.

Галић је рекао да ће мјере важити до 3. фебруара, а Влада их је донијела с обзиром на чињеницу да је у посљедњој седмици број заражених 40 одсто мањи у односу на недјељу раније.

Он је на конференцији за новинаре рекао да, имајући у виду да је број обољелих на дневном нивоу и даље висок, све остале мјере остају на снази.

Према његовим ријечима, до ове седмице највећа инциденција оболијевања биљежена је у узрасним групама од 19 до 40 године, а у посљедњој седмици у групи од 40 до 65 година, док је највећи пораст тренда код особа старији од 65 година.

„Добра околност је то што су они вакцинисани у проценту већем од 70 одсто“, навео је Галић и додао да се биљежи и пад обољелих међу малољетницима за око 30 одсто.

Галић је рекао да су око 45 одсто инфициране дјеце она у основним школама, око 37 одсто су средњошколци, а 18 одсто су дјеца у предшколском узрасту.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГлаваш поднио кривичну пријаву против Џаферовића
Сљедећи текстУ Српској потврђено 852 случаја вируса корона