Насловна Вијести Црна Гора: Влада тражи скраћење мандата Скупштини

Црна Гора: Влада тражи скраћење мандата Скупштини

179
0

Влада Црне Горе доставила је данас Скупштини приједлог одлуке о скраћењу мандата парламента.

Влада премијера Здравка Кривокапића предлаже да сједница на којој ће бити разматрано скраћење мандата посланицима Скупштинe Црне Горе буде одржана 4. фебруара.

Посланици коалиције „Црно на бијело“ и опозиционих партија затражили су да истог дана буде одржана сједницу на чијем би дневном реду било гласање о повјерењу Влади Здравка Кривокапића.

„Након исказане намјере да УРА, ДПС и његови сателити, на неуставан начин изаберу нову мањинску владу, постаје јасно да су нови избори једини начин за разрјешење најтеже политичке кризе у новијој историји коју су нам приредили `авангардни` хазардери“, написао је Кривокапић тим поводом на свом „Твитер“ налогу.

За представнике Владе који ће учествовати у раду Скупштине и њених радних тијела приликом разматрања приједлога ове одлуке одређени су Кривокапић и министар економског развоја Јаков Милатовић.

Према Уставу Црне Горе, Скупштини мандат може престати прије времена скраћењем или њеним распуштањем.

Приједлог за скраћење могу поднијети предсједник Црне Горе, Влада или најмање 25 посланика, а одлука о скраћењу мандата доноси се већином гласова свих посланика.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКоловози мокри, поледица у вишим предјелима
Сљедећи текстСтрахиња Ерић убједљив на Златибору, Сања Кусмук сребрна