Насловна Вијести Република Српска Дачић положио вијенац на Споменик палим борцима Републике Српске

Дачић положио вијенац на Споменик палим борцима Републике Српске

155
0

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић положио је вијенац на Споменик палим борцима Војске Републике Српске у Бањалуци.

Претходно су вијенце положили предсједник Републике Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и министри у Влади Српске, српски представници у Парламентарној скупштини БиХ, делегације Вијећа Народа Републике Српске и Савеза општина и градова.

Поводом Дана Републике у Бањалуци ће данас бити уприличена додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима, те свечана академија која ће бити одржана у Спортској дворани „Борик“.

Српски посланици прогласили су 9. јануара 1992. године Српску Републику БиХ, која ће касније бити именована као Република Српска, као одговор на намјеру Муслимана и Хрвата да се издвоје из Југославије те као реакцију на стално прегласавање Срба на свим нивоима у БиХ.

Скупштина српског народа прогласила је стварање данашње Републике Српске прије било каквих међунационалних сукоба и прије почетка грађанског рата у БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНовак имао корону 16. децембра, због тога добио изузеће од вакцинације
Сљедећи текстБожићни турнир у малом фудбалу од 10. јануара