Насловна Вијести Република Српска Дан Републике прославити достојанствено

Дан Републике прославити достојанствено

87
0

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, поводом прославе 9. јануара – Дана Републике, предузима појачане мјере ради одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду, те позива грађане Српске да дођу у Бањалуку и прославе Дан Републике у миру и достојанствено.

Грађанима који буду жељели да прате свечани дефиле сутра у подне у Бањалуци савјетује се да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете.

Савјет грађанима је да, због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ, саопштено је из МУП-а Српске.

С циљем предузимања безбједносних мјера поводом наступајућих празника, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета током оба дана викенда.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за ове дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Ради безбједности учесника у прослави 9. јануара забрањује се саобраћај за теретна возила носивости веће од 3,5 тоне, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности, и то данас од 16.00 до 21.00 час и сутра од 7.00 до 15.00 часова на свим улицама на подручју Бањалуке.

Од ове одлуке изузети су Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, Књаза Милоша, Бранка Поповића /источни транзит/, те улице Мањачких устаника, Омладинска, Крајишких бригада /западни транзит/.

У саопштењу се подсјећа и да је, ради безбједности учесника, 9. јануара на подручју Бањалуке забрањена употреба дронова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаташа Кулашинац: Српска је гарант очувања државности и српског идентитета
Сљедећи текстДанас снијег у вишим предјелима, на југу киша