Насловна Вијести Ђоковић: Екстремно сам разочаран, али поштујем одлуку

Ђоковић: Екстремно сам разочаран, али поштујем одлуку

201
0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић саопштио је да је екстремно разочаран, али да ће сарађивати са властима Аустралије након што му је суд одбио жалбу на укидању визе, чиме је покушао да спријечи депортацију.

Федерални суд претходно је објавио једногласну одлуку о потврди укидања визе. Ђоковићу је наређено да плати судске трошкове, а од њега ће бити затражено да напусти земљу, преноси аустралијски портал „Ејџ“ (The Age).

Ђоковић је у саопштењу захвалио својој породици, пријатељима, тиму и навијачима на подршци и рекао да ће отићи на одмор и опоравак прије давања било каквих додатних коментара.

– Екстремно сам разочаран одлуком суда да одбије моју апликацију за поновно судско разматрање министрове одлуке да ми укине визу, што значи да не могу да останем у Аустралији и учествујем на `Аустралијен опену` – рекао је Ђоковић.

Он је додао да поштује одлуку суда и да ће сарађивати са релевантним органима власти у вези са одласком из земље.

– Непријанто ми је што је фокус током претходних неколико седмица био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим. Пожелио бих играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све навијачима све најбоље на турниру – саопштио је Ђоковић.

ИЗВОРСрна
Претходни текстТениски савез Србије: Фарса је завршена, Новак ће као обично бити јачи и бољи
Сљедећи текстУ Сарајеву ваздух нездрав