Насловна Магазин Спорт Ђоковић се огласио о свом PCR тесту

Ђоковић се огласио о свом PCR тесту

213
0
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић огласио се рано јутрос на друштвеним мрежама поводом ситуације у којој се налази у Аустралији.

Објаву преносимо у цијелости:

„Желим да се обратим поводом константних дезинформација у вези са мојим активностима у децембру које су довеле до позитивног PCR теста.

Ово је дезинформација која треба да се исправи, поготово како би се умирила забринутост у вези са мојим присуством у Аустралији, и како би се одговорило на питања која су веома болна и забрињавајућа за моју породицу.

Желим да нагласим да сам се много трудио да свима обезбиједим сигурност, као и да пружим пуну сарадњу у вези са обавезама које се тичу тестирања.

У Београду сам 14. децембра био на кошаркашкој утакмици, послије које је јављено да је неколико људи који су ту били имало позитиван тест на ковид-19.

Иако нисам имао симптоме ковида, извршио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, а као додатну мјеру опреза, урадио сам и званични и одобрени PCR тест тог истог дана.

Сљедећег дана присуствовао сам тениском догађају у Београду, како бих додијелио награде дјеци; урадио сам брзи антигенски тест прије одласка на овај догађај, и он је био негативан.

Нисам имао симптоме, осјећао сам се добро, и обавјештење о позитивном PCR тесту сам добио тек послије тог догађаја.

Сљедећег дана, 18. децембра, био сам у свом тениском центру у Београду, како бих испунио од раније уговорену обавезу за интервју и снимање за L’Équipe. Отказао сам учешће на свим другим догађајима, осим интервјуа за L’Équipe.

Осјећао сам обавезу да урадим интервју за L’Équipe, јер нисам желио да изневјерим новинара, али сам се држао мјера социјалног дистанцирања, и носио сам маску, осим за вријеме снимања.

Послије интервјуа и снимања отишао сам кући и изоловао се на предвиђени период, али сада ми је јасно да сам направио грешку у процјени, и да је требало да одложим ову обавезу.

Кад је ријеч о мојој пријави за путовање, њу је у моје име поднио мој тим, као што сам и рекао имиграционим званичницима по доласку, и мој агент се искрено извињава за административну грешку коју је направио кад је чекирао погрешну „кућицу“ о мојим претходним путовањима, прије доласка у Аустралију. Ово је била људска грешка, а сигурно није била намјерна. Живимо у временима пуним изазова, у доба пандемије, и сигурно је да се овакве грешке понекад дешавају. Данас је мој тим учинио доступним додатне информације Влади Аустралије, како би се разјаснило ово питање.

Осјетио сам да је важно да се огласим и да разјасним дезинформације, и нећу давати даље коментаре, због великог поштовања према Влади Аустралије, властима и процесу који је у току.

Увијек је част и привилегија играти на Аустралијан опену. Аустралијан опен је вољен међу играчима, навијачима и у друштву, не само у Викторији и Аустралији, него и широм планете, и све што желим је прилика да се такмичим против најбољих играча на свијету и да наступам пред једном од најбољих публика на свијету.“

ИЗВОРртрс
Претходни текстЈавор преузео дужност градоначелника
Сљедећи текстХерој са Дунава Ренато Грбић спасио још један живот