Насловна Вијести Ђоковић слободан; Хок није донио одлуку о депортацији

Ђоковић слободан; Хок није донио одлуку о депортацији

254
0
Новак Ђоковић је слободан човјек, аустралијске власти су одустале од гоњења и депортације и близу је наступа на Аустралијан опену.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића, а потом је министар за емиграције Алекс Хок одустао од намјере да искористи дискреционо право и својом одлуком му поништи визу.

Рок за ту одлуку је истекао и Новак је веома близу да игра у Мелбурну. Одлука о његовом протјеривању ипак може бити донијета у уторак.

Сага око најбољег тенисера свијета трајала је пуних недјељу дана, али је близу краја и, срећом, у корист Ђоковића.

Информацију је поново први пренио локални портал Ејџ, који је све вријеме пратио ситуацију око Новака, на основу извора из Федералне владе Аустралије.

Међутим, српски навијачи и Ђоковићев тим још не може да прогласи потпуни тријумф, јер постоји могућност да му виза буде укинута у уторак.

Дугачак дан у Мелбурну почео је суђењем на којем су Ђоковићеви адвокати изнели жалбу на одлуку Владе, аргументовано је одбранили и потврдили да је Србин имао комплетну документацију за медицинско изузеће, због чега је судија Ентони Кели пресудио у његову корист.

Наложено је да му буду враћени пасош, новчаник и остале ствари, као и да у року од 30 минута буде пуштен из хотела за мигранте у којем је био притворен.

Одмах је било јасно да је тада добијена само прва рунда јер је постојала могућност да му, одлуком министра Хока, поново буде поништена виза.

Портпарол министра Хока потврдио је да и даље постоји могућност да Новаку Ђоковићу буде поништена виза упркос судској пресуди.

– Послије данашње одлуке суда можемо да обавијестимо јавност да министар за миграцију и даље има дискреционо право да Новаку Ђоковићу поништи визу на основу члана 133Ц(3) Закона о миграцији. Министар и даље није донио одлуку по овом питању због чега је процес и даље отворен – наведено је у саопштењу.

Хок је имао четири сата да то учини и, како је то време истекло, новинари Ејџа сазнају се да неће супротстављати одлуци Федералног суда.

ИЗВОРртс
Претходни текстУ сриједу промоција ,,Малог атласа великог свијета“
Сљедећи текстНаредних дана хладно са снијегом