Насловна Вијести Република Српска Додик: Филдово опасно напуштање дипломатске праксе

Додик: Филдово опасно напуштање дипломатске праксе

167
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изјавио је Срни, да је блог британског амбасадора у БиХ Метју Филда и садржај на њему опасно напуштање дипломатске праксе и одсуство поштовања спољног суверенитета БиХ.

На питање Срне да прокоментарише Филдов текст објављен на његовом блогу, у којем је изнио низ оптужби на рачун српског члана Предсједништва и Републике Српске, Додик је рекао да амбасадор Филд само потврђује његову тезу да је БиХ посљедња колонија Европе, у којој стране дипломате воде активности баш као да су у својој држави.

„БиХ је 26 година њихов експеримент и нико од њих није одговарао зашто тај експеримент није успио. Све што чујемо од њих, а не би требало уопште да се оглашавају о унутрашњим питањима БиХ, јесте корупција, и то наравно на српској страни“, истакао је Додик.

Додик је упитао како онда нису стале све друге земље на свијету ако земља може да стане само због корупције.

„Или је корупција само овдје, гдје њихов представник прима плату 25.000 евра мјесечно, а порез не плаћа ни у својој ни у држави чији је колонијални управник“, нагласио је Додик.

Он је рекао да се слаже са британским амбасадором да у БиХ мора доћи крај дјеловању без посљедица и предложио да се може кренути на примјер од овог блога и одговорности амбасадора Филда за повреду суверенитета БиХ.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстУхапшен Милан Јашаревић
Сљедећи текстОптужница против Чедомира Јовановића због пребијања рекетом