Насловна Вијести Република Српска Додик: Хипотезе о распаду БиХ узимају “здраво за готово“

Додик: Хипотезе о распаду БиХ узимају “здраво за готово“

171
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изјавио је данас, да Република Српска има свој положај и уставна овлаштења, а да се раније изнесене хипотезе о распаду БиХ, у неким политичким круговима узимају „здраво за готово“.

Додик је на јучерашњу изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Kомшића, „да скретање политичког фокуса на разговоре о Изборном закону у Неуму, показује да то није ништа друго него покривач за Додикове сепаратистичке активности“, одговорио да је смијешно да се та врста приче поставља на тај начин.

„Разумијем политичку борбу која иде за тим да нам се припише оно што не стоји. Неке хипотетичке раније тврдње које смо истицали да, ако БиХ не ријеши свој проблем, не преостаје ништа друго него да се распадне, а ми преферирамо миран разлаз, они узимају `здраво за готово`“, рекао је Додик новинарима у Прњавору.

Додик је истакао да српски званичници упорно говоре и намећу као одговорну политику да желе уставни поредак у БиХ, који подразумијева да Република Српска има своја овлаштења предвиђена Уставом, а везана су за правосуђе, финансије, војску и све остало.

„Ми смо димензионирали наше активности тако што смо донијели закључке, повукли нашу сагласност за Оружане снаге, индиректне порезе, судски и тужилачки савјет, једноставно понашамо се одговорно, по Уставу“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрбија: Старење негативније од ковида по становништво
Сљедећи текстЗворник: Завршена “Светосавска недјеља“