Насловна Вијести Додик: Санкције директно мијешање у унутрашња питања Српске и БиХ

Додик: Санкције директно мијешање у унутрашња питања Српске и БиХ

90
0

Санкције које је данас увела Канцеларија за контролу страних средстава при Министарству финансија САД директно су мијешање у унутрашња питања Републике Српске и БиХ, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, и предсједник СНСД-а, на конференцији за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД који је одржан у Бањалуци.

Американци имају неку врсту зле воље према нама. Урадили су то пред овај празник непоштујући наша осјећања. Санкције су идентичне оним од раније. САД јесу велика сила, али су и лажови – рекао је Додик.

Он је поручио да су САД директно подржали муслимане.

–  Бисера Турковић је са једним дијелом опозиције директно учествовала у начину на који ће се санкције представити. Ово није одраз снаге, ја немам никакве имовине у Америци. Никада нисам имао ни рачун у САД – поручио је Додик.

Додик каже да су санкције готово иденичне као и раније, али се само нешто додаје.

– Американцима смета што смо стабилна заједница, а не смета им што ФБиХ нема Владу и што Хрвати немају свог изабраног члана Предсједништва. Ово није одраз снаге. Нити имам неку имовину у САД, ово је чиста фарса да ми се забрањује располагање имовином коју немам. Никада тамо нисам имао рачун, нити имам намјеру да идем у Америку, чак ни када ми скину санкције – истакао је Додик.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстВијенци на „Малом Зејтинлику“ поводом Дана Републике
Сљедећи текстСрпски спортисти честитали Републици Српској 30. рођендан (ВИДЕО)