Насловна Вијести Република Српска Додик: Српска једина има смисла на простору БиХ

Додик: Српска једина има смисла на простору БиХ

194
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска једина има смисла на простору БиХ, да не смије нестати иако је под снажним насртајима различитих концепција.

Честитајући свим грађанима Дан Републике, Додик је истакао да Република Српска не жели и не тражи ништа друго него да јој се да оно што је потписано у Дејтону, те да она има визију и будућност, идеју свог постојања.

„Ово је Република за коју су многи наши борци дали животе, Република која не смије нестати, иако је под снажним насртајима различитих концепција“, поручио је Додик.

Додик је истакао да је БиХ велика невоља и велика регресија, те да нема никакве идеје и визије како наставити даље, због чега и нема будућности.

„БиХ је тешко описивати, а камоли објашњавати, тако да ми морамо да разумијемо да је статус Републике Српске, њена самосталност у оквиру Дејтонског споразума, нешто што морамо да изборимо“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је нагласио да су Срби један од ријетких народа који су натјерали да се поново боре за исте циљеве и исте ствари које су већ остварили.

„Мислим да Република Српска има будућност, јер је издражала најтежи период рата и послијератних оспоравања. Данас достојанстевно може да обиљежева овај дан, без обзира на насртаје, разне канцеларије и амбасаде“, навео је Додик.

Српска се, тврди Додик, не уплиће да одређује који је дан државности неке земље, иако „они сматрају да овдје имају право на све“, али је нагласио да то право полако ишчезава. „Ми смо свјесни наше позиције, положаја и ми смо Република која ће живјети“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗваничници положили вијенце на Споменик палим борцима ВРС
Сљедећи текстНерадни дани 10. и 14. јануар