Насловна Магазин Спорт Доминација Марка Шљивића на Купресу

Доминација Марка Шљивића на Купресу

196
0

Паљанин Марко Шљивић имао је сјајан наступ претходна три дана на Купресу гдје су одржаване трке у склопу  „FIS Trast kupa“, „FIS Adria Ski kupa“ i „Nordis kupa“.

Првог дана вожена су два велеслалома, а у оба је Марко Шљивић славио побједу. У првом, са временом 2:09.92, 90 стотинки испред Тамаша Трунка из Мађарске, те 1.32 секунде испред Филипа Кроте из Хрватске. Дино Терзић је завршио на 7. мјесту, Миливоје Мачар је био 27. а Тарик Зухрић једно мјесто слабији. Мухамед Хусеиновић је заузео 32. мјесто, а онда од 34. до 37. мјеста редом су се пласирали Мак Ломигора, Фејсал Карић, Афан Мехић и Садик Селманагић. Емир Локмић је одустао у првој вожњи.

У другој трци, Марко Шљивић је имао вријеме 2:10.36 и завршио је 48 стотинки испред Емира Локмића. Трећи је био Филип Крота поново са 52 стотинке заостатка. Дино Терзић је завршио на 15. мјесту, Миливоје Мачар је ушао као 28. у циљ, а мјесто иза је био Ален Бичакчић. Тарик Зухрић је заузео 32. мјесто, Мухамед Хусеиновић и Мак Ломигора су били 34. и 35, а од 37. до 39. мјеста смјестили су се Фејсал Карић, Афан Мехић и Садик Селманагић.

Марко Шљивић је до треће побједе стигао у слалому са временом 1.51.67, 23 стотинке испред Филипа Кроте, те 94 стотинке испред Вилијама Петањка, такођер из Хрватске. Мак Ломигора је био 17. а Афан Мехић 20. Сви остали такмичари нису завршили трку.

Данас је вожен други слалом, а Марко Шљивић је одустао, као и апсолутна већина такмичара. Трку је завршило свега деветорица скијаша, између осталог и Садик Селманагић на деветом мјесту.

Код дјевојака, Теодора Филиповић се може похвалити са два четврта мјеста у велеслалому, док је у слаломима одустала, а Исидора Југовић је освојила девето мјесто у велеслалому и у преостале три трке је одустала.

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстТунгуз: Срећан сам што сам дио Славије
Сљедећи текстО стању безбједности у протеклој години (ВИДЕО)