Насловна Вијести Источно Сарајево Почињу дводневне свечаности поводом 30. рођендана Српске

Почињу дводневне свечаности поводом 30. рођендана Српске

135
0

Општина Пале обиљежиће Дан Републике евоцирањем успомене на период њеног настанка, институционалног стасавања и јуначке борбе српског народа за своју слободу и државу.

Данас ће на Дан Републике у 10.45 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице бити служен помен погинулим српским борцима у одбрамбено-отаџбинским ратовима, а потом ће у 11.30 часова представници општине и Борачке организације положе вијенце на централно спомен-обиљежје.

У 12.00 часова у сали Културно-спортског центра Пале биће организован округли сто посвећен Дану Републике и великом јубилеју.

Уводне реферате одржаће народни посланик у првом сазиву Народне скупштине Републике Српске Момир Тошић, универзитетски професори Радомир Лукић и Драга Мастиловић, а у име општинске Борачке организације, један од ратних команданата у Војсци Републике Српске Бранислав Лопатић и некадашњи директор Новинске агенције Републике Српске /СРНА/ Бранислав Илић.

Модератор округлог стола, чији ће садржај бити публикован и у посебном зборнику, биће дугогодишњи истакнути новинар и публициста Зоран Жужа.

Из општинске управе наводе да ће у понедјељак 10. јануара, у сали Културно-спортског центра Пале биће одржано поетско вече под називом „Српској с љубављу“.

Публици ће се од 19.00 часова представити пјесници Недељко Зеленовић и Горан Врачар, док ће у музичком дијелу програма наступити Милица Чамур, Слађана Маринковић, Јована Обрадовић и Тања Кењић, наведено је у саопштењу из општинске управе.

Општина Пале позива грађане да у што већем броју присуствују овим манифестацијама, којима се у овој средини, мјесту које има историјску улогу у настанку и институционалном стасавању Републике Српске, на достојанствен и пригодан начин обиљежава 30. рођендан Републике.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа коловозу у вишим предјелима мјестимично има снијега
Сљедећи текстНајљепше слово о Српској“ „Ти си моје крстолико и бијело знамење“