Насловна Вијести Источно Сарајево Елез: Година успона и падова

Елез: Година успона и падова

223
0

Трофејни џудиста Фамоса из Војковића Вук Елез у 2020. години преселио се у Ниш и почео да наступа за Џудо клуб „Kинезис“ те репрезентацију Србије.

Током претходне године имао је проблема са повредама, које су му нарушиле ритам те је у складу са оним што су оне допустиле и испуњавао своје циљеве.

– Претходна година је била година успона и падова. Испунио сам онолико циљева колико су ми повреде дозволиле. Повреда на Европском првенству ми је дошла у најгорем тренутку и прекинула привремено заиста добру такмичарску форму, рекао је Елез.

Постао је овај млади џудиста првак Србије за млађе сениоре, а имао је и још запажених резултата.

– Био сам првак Србије у категорији млађих сениора, а након тога сам освојио треће мјесто на сениорском Европском купу у Дубровнику, што ми је био и највећи успјех у години.

Разлика између ,,Фамоса“ и ,,Kинезиса“ огледа се у много ширем избору спаринг партнера. Kако каже, са избором клуба није погријешио.

– Нови клуб се показао као одличан избор. Осим припрема у Србији имам изграђен добар однос и са репрезентацијом Бугарске са којом се заједно и припремамо. ,,Фамос“ је мој први клуб и увијек ће бити моја кућа, али Kинезис је бројнији клуб, посебно у сениорској конкуренцији тако да сам добио много нових спаринг партнера.

За текућу годину има доста планова.

– Што се тиче 2022. године, посветићу се потпуном опоравку од повреда. Након тога ћу се окренути државном првенству, послије чега долази Европа.

 

ИЗВОРспорт дц
Претходни текстУ Бужиму одзвањало: „Алаху екбер“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстВасиљевић: Удвостручен број позитивних на вирус корона