Насловна Вијести Република Српска Фоча: Почео дводневни лов на младицу

Фоча: Почео дводневни лов на младицу

173
0

На почетном току ријеке Дрине у Фочи, данас је почело дводневно такмичење у лову на младицу „Хуко хуко куп“ на којем учествује више од 40 риболоваца из Србије, Црне Горе и БиХ.

Услови за риболов су повољни и мајстори удице вјерују да ће успјети да надмудре највећу и најатрактивнију дринску рибу, која с правом носи епитет „дринска краљица“.

Лови се на стази дугој 30 километара, а такмичари су из Фоче, Подгорице, Пљеваља, Бијелог Поља, Београда, Чачка, Пријепоља, Прибоја, Бањалуке, Пала, Јајца, Источног Сарајева, Добоја, Власенице, Братунца…

Члан Спортско риболовног друштва „Липљен“ из Власенице Јово Kрајишник, каже да радо долазе на такмичење у Фочу.

„Овдје смо нас четворица, обилазимо скоро сва такмичења, идемо и до Словеније, а овдје је убједљиво најбоље дружење. Вода је феноменална, Дрина је прелијепа, услови су добри, вријеме задовољавајуће, па видјећемо ко ће имати највише живаца и среће“, каже Kрајишник.

Да би се уловила „дринска краљица“ потребно је, истиче Kрајишник, знање, искуство, вјештина и много стрпљења, али и среће.

„Позната је као риба од хиљаду забачаја и потребно је бити упоран, наћи се у право вријеме на правом мјесту, морају се имати добри мамци и квалитетна опрема. Ловимо на цофа, пеша, главињаре, мијењамо све, пробавамо да је преваримо, трудимо се свим силама“, наводи Kрајишник.

Милан Рудинац, предсједник Спортско риболовног друштва „Младица“ из Фоче, које је организатор такмичења, каже да су овај пут имали среће са временским приликама.

„У децембру смо морали одгодити такмичење, тада смо имали 100 пријављених такмичара, али задовољни смо и сада одзивом. Ово је идеалан период што се тиче мјесечне мијене, нивоа воде и ваздушног притиска, за младицу је веома битно када температура пређе из минуса у плус и надамо се да ће бити доста улова“, каже Рудинац.

Првог дана ловиће се до 18.30, а такмичење које носи назив по латинском имену за младицу завршава се сутра у 14.30 часова.

ИЗВОРсрна, фото зворнички.ба
Претходни текстЗаражено још 501 лице, 22 преминула
Сљедећи текстПет фаворита за Оскара