Насловна Вијести Република Српска Фоча: Усвојен план парцелација пословне зоне “Ливаде“

Фоча: Усвојен план парцелација пословне зоне “Ливаде“

202
0

Одборници Скупштине општине Фоча, усвојили су данас план парцелације Пословне зоне „Ливаде“ у истоименом фочанском предграђу, што треба да помогне новим пословним активностима и запошљавању.

Овим планом, који је урадила фирма „Пут инжењеринг“ из Требиња, на подручју некадашње касарне на површини од 3,8 хектара, формирано је 12 грађевинских парцела за пословну намјену.

У пословној зони „Ливаде“, у којој послују два привредна субјекта, планом парцелације задржани су сви постојећи објекти, а планирана је и градња нових.

Ово је, како је речено на сједници, први корак ка валоризацији овог простора и обезбјеђивању услова за ново запошљавање.

Одборници су претходно усвојили годишњи план рада локалне управе, као шири оквир свих активности и улагања, како из општинског буџета, тако и екстерних извора, који ће на наредној сједници бити конкретизован кроз програм рада начелника општине и пратеће програме.

Након што је на претходној сједници усвојен буџет за 2022. годину од 12.900.000 KМ, начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Оливера Елез навела је да годишњи план рада представља усклађивање буџета са стратегијом развоја општине.

Она је истакла да ће печат планираним активностима у овој години дати програм рада начелника општине.

Годишњим планом рада у овој години, између осталог, предвиђен је почетак градње нове депоније, као и улагање 1.220.000 KМ у реконструкцију локалне путне мреже, од чега су 1.000.000 марака средства Владе Српске, а остатак из општинског буџета.

Планирани су и изградња моста на Ћехотини у мјесту Викоч, за шта је већина средстава обезбијеђена из екстерних извора, изградња зграде за младе брачне парове, уређење обала Дрине и Ћехотине, реконструкција спортских игралишта, подршка запошљавању.

На сједници је усвојена и стопа пореза на непокретности за 2022. годину, која је остала на прошлогодишњем нивоу, у висини од 0,12 одсто од процијењене вриједности непокретности.

На истом нивоу остале су и утврђене вриједности непокретности по градским и ванградским зонама.

Скупштина је за вршиоца дужноисти начелника Одјељења за инспекције именовала Зорана Kрунића, који је на тој позицији замијенио досадашњег начелника Младена Пиповића, јер је поднио оставку због одслака на друго радно мјесто.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗВОРсрна, Општина Фоча
Претходни текстШеранић: Опада број позитивних, али ситуација и даље неповоњна
Сљедећи текстПацијентима на располагању услуге васкуларног хирурга