Насловна Вијести Република Српска Грађани а не међународни званичници, треба да одлучују ко ће их представљати

Грађани а не међународни званичници, треба да одлучују ко ће их представљати

216
0

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић, рекао је Срни, да нису добре поруке било ког међународног званичника који наговјештава да би будућност у БиХ или Републици Српској, требало да се одвија без ма ког политичког актера, јер су грађани ти који одлучују на изборима ко ће их представљати.

„То је јако лоша порука која обесмишљава основну улогу избора – да грађани одређују и бирају ко ће их представљати“, истакао је Продановић.

Продановић напомиње да је сваки други приступ томе јако лош и да у одређеном смислу може хомогенизовати бирачко тијело око одређених питања.

„Ми се у принципу залажемо за то да се у било ком погледу не користе бонска овлаштења, која су раније по нашој оцјени наметнута без основа и без основних замисли Дејтонског мировног споразума“, оцијенио је Продановић.

Он је додао да сматра да укупна реторика са свих страна, која је тренутно на сцени, треба да утихне, а да се да могућност рационалним разговорима о свим битним питањима која су од интереса и за ентитете, за конститутивне народе и за сваког грађанина у БиХ.

„Стога би и представници међународне заједнице требало да доприносе укупној консолидацији стања, у медијацији да имају једнак однос према свим политичким актерима на политичкој сцени у БиХ“, поручио је Продановић.

Kристијан Шмит рекао је на „Фејс“ телевизији, да ће радити на томе да се у будућности ствари у БиХ одвијају без српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстРС: Преминуло 17 особа, позитивне 144
Сљедећи текстИстражују се чињенице у вези са окупљањем у Бужиму