Насловна Вијести Источно Сарајево Једнократна помоћ за 75 демобилисаних бораца

Једнократна помоћ за 75 демобилисаних бораца

254
0

Начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић и предсједник општинске Борачке организације Драгиша Тушевљак додијелили су данас једнократне новчане помоћи за 75 незапослених демобилисаних бораца коју су обезбиједиле општинска Борачка организација и општина Источно Ново Сарајево.

„У сусрет Божићним празницима, у сарадњи са Борачком организацијом Источно Ново Сарајево, одлучили смо да за 75 бораца који немају запослење обезбиједимо помоћ или дијелом олакшамо прославу божићних празника“, рекао је Катић новинарима.

Према његовим ријечима, ово је једна у низу активности које у континуитету општинска управа спроводи у сарадњи са локалном борачком организацијом.

Он наглашава да је та сарадња на добром и квалитетном нивоу, на обострано задовољство.

Катић истиче да је Општина у прошлој години за рад Борачке организације Источно Ново Сарајево и помоћ борачким категоријама издвојила више од 100.000 КМ.

Наш је циљ, додаје он, да са Борачком организацијом и демобилисаним борцима остваримо синергију ради задовољавања њихових елементарних егзистенцијалних потреба.

Предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак захваљујући се начелнику Катићу за свесрдну подршку општинске управе, рекао је да се Борачка организација домаћински односила према одобреним средствима, што је дијелом реализовано и путем данашње акције.

Према Тушевљаковим ријечима, једнократну помоћ данас су добили социјално најугроженији, незапослени демобилисани борци, који су недавно остварили право на борачки додатак.

„Ово јесте скроман поклон у износу од 100 КМ, али се надамо да ће то нашим саборцима помоћи да на пригодан и достојанствен начин прославе Божићне празнике“, рекао је Тушевљак.

Он је додао да је Борачка организација у складу са могућностима обезбиједила једнократне помоћи и за 70 породица из категорије бораца и ратних војних инвалида који су у прошлој години имали смртне случајеве носилаца борачких права.

Катић и Тушевљак честитали су Божић и Дан Републике Српске свим члановима Борачке организације и њиховим породицама, са жељом да ове празнике прославе у миру, здрављу и благостању

ИЗВОРсрна
Претходни текстВечерња литургија у Храму Свете мајке Ангелине
Сљедећи текстБожић је празник породичног и друштвеног заједништва